Kalknagels laseren

Resultaat

Een mooie gezonde nagel. Let op dit zal wel lang duren (8-12 mnd). De oude nagel zal eerst moeten uitgroeien. Daarna is de nieuwe gezonde nagel zichtbaar, vrij van de vervelende schimmel.  De behandeling zal succesvoller worden als u regelmatig bij een medisch pedicure komt. Een medisch pedicure kan de nagelplaat dunner maken waardoor de laser beter zijn werk kan doen.

Aantal behandelingen : 3-4 behandelingen wenselijk

Herhaling van de behandeling : Elke 2-4 weken

Maak een afspraak in mijn praktijk in Rotterdam-Overschie om uw kalknagels te behandelen. Ik help u graag! U mag mij ook mailen en of bellen voor een afspraak zodat ik u eerder kan helpen.

Thuis advies: Kalknagels zijn namelijk erg besmettelijk. Thuis advies is regelmatig (1-2 x per dag) schone katoenen sokken aantrekken. De sokken op 60C te wassen. Voet-schoen-sok spray bij kalknagels gebruiken is erg belangrijk. Nagels zo kort mogelijk af te knippen en zo glad en dun mogelijk te vijlen door medisch pedicure. Gelieve geen zeep te gebruiken bij de voeten, maar grondig af te spoelen evt. met washand. Heel goed de voeten afdrogen, ook goed tussen de tenen. Soms is het makkelijker om hiervoor een theedoek te gebruiken. Gebruik nooit twee dagen de zelfde handdoek, ook deze op 60 graden wassen. Gebruik slippers in openbare ruimtes zoals zwembaden, sauna en doucheruimte. Blijf deze adviezen opvolgen tot de nagel weer gezond is.

Medisch pedicure, Rotterdam-Overschie
Medisch pedicure, Rotterdam-Overschie

Ontstaan van een kalk nagel

Kalknagels zijn niet onschuldig en komen vaak voor aan een of meerdere teennagels. Omdat het ook geen mooi gezicht is, is een laser behandeling een uitkomst. Kalk nagels worden veroorzaakt als schimmels de nagel of huid binnendringen, waardoor er een infectie ontstaat. Daarom wordt een kalknagel ook wel een schimmelnagel genoemd. De schimmel groeit van boven naar beneden en in de diepte. Hierdoor wordt het nagelbed aangetast.

Schimmels komen bij iedereen voor en worden voortdurend overgedragen.  De schimmel die een kalknagel veroorzaken komen met name voor in vochtige ruimtes.

Mensen met een verlaagde weerstand of een slechte doorbloeding hebben, hebben eerder de kans om een infectie (kalknagel) te ontwikkelen als zij in aanraking komen met de schimmels. Maar ook mensen die een beschadigde nagel hebben door bijvoorbeeld veel sporten of het dragen van strakke sokken.